Пінгвекула

Пінгвекула

- це доброякісне розростання кон'юнюнктиви білувато-жовтого кольору, яке зазвичай виникає на 3 чи 9 годині біля рогівки. На відміну від птеригіума, пінгвекула не наростає на рогівку ока та не містить судин.

Чому виникає пінгвекула?

Пінгвекула зазвичай виникає в людей середнього та старшого віку, рідше — у дітей. Тому, вважається, однією з основних причин виникнення пінгвекули є вікові зміни ока, а саме — кон’юнктиви. Також, появу пінгвекул пов’язують із хронічним впливом негативних зовнішніх факторів, таких як підвищена кількість ультрафіолетового випромінювання, вітер, зміна температури — саме тому інколи в іноземній офтальмологічній  літературі, пінгвекулу називають «хворобою фермерів».

пінгвекула

Які скарги при пінгвекулі?

В більшості випадків пінгвекула не викликає ніяких скарг, проте, деколи може викликати дискомфорт і відчуття стороннього тіла.

Діагностика:

Діагностика пінгвекули, зазвичай, не потребу великих зусиль та часу через її характерний зовнішній вигляд.

Халязіон видалення

Яке лікування пінгвекули?

Зазвичай, лікування полягає у призначені капель, які будуть зволожувати та зменшувати почервоніння. При необхідності, коли пінгвекула викликає виражений дискомфорт, можливе хірургічне видалення пінгвекули.

Для консультації  — звертайтесь за контактними даними!)

Валецький Юрій Юрійович — тел.: 096 696 56 63

Контакти:

розташування:

м. Луцьк, просп. Президента Грушевського, 21

Контактний телефон:
Графік роботи:

ПН-ПТ: 9:00-17:00

Слідкуйте за нами: